Filters
Select location
Sort by
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us

Italian Restaurant

Ristorante San Giorgio

Get Directions
4.5/5

1362 people have been here

address

Krommestraat 44 Amersfoort, Netherlands

phone

Call Now 0334615685

hours

Open Now
Mon-Sun: 17:00 - 23:00

cuisine

Italian

price rate

$$$$

specialties

Dinner

services

  • Catering
  • Good For Groups
  • Outdoor Seating
  • Takes Reservations
  • Take Out
  • Waiter Service
  • Walk-Ins Welcome

parking

Parking Lot parking

public transit

In de nabijheid van San Giorgio vindt u ruime parkeergelegenheid. Gezien het strenge parkeerbeleid adviseren wij u gebruik te maken van één van onderstaande parkeergelegenheden.

Parkeergarages:
• Stadhuisplein (2 minuten lopen) geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
• Koestraat (5 minuten lopen) geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
• Flintplein (10 minuten lopen) geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week

culinary team

Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel van gastheer Luciano, die zijn gasten graag adviseert over de menu- en/of wijnkaart. Ook is vrijwel elke streek in Italië vertegenwoordigd. Elke week wordt er een menu samengesteld met gerechten uit een van deze streken. Luciano verrijkt het culinaire aanbod graag met een muzikaal parcours van aria’s en klassieke Italiaanse melodiëen.

about

Vernoemd naar Sint Joris

story

Het restaurant San Giorgio ontleent zijn naam aan St. George. Wat in Nederland Sint Joris wordt genoemd. De Latijnse naam Georgius is afgeleid van het Griekse Gergon, respektievelijk met de betekenissen aarde en werk. Wat heeft Georgius met het restaurant te maken? Het samensmelten van geschiedenis, legende, verleden van het pand en een mysterieuze fresco leidt ons tot het antwoord.

St. Joris en de Draak
In de jaren ‘50 is het pand naast het huidige restaurant San Giorgio grondig verbouwd. Onder tien dikke lagen kalk vond men een 16e eeuws, door monniken gemaakte, fresco van Sint Joris en de Draak. Dit was voor Angelo, de eigenaar van San Giorgio, aanleiding om zijn restaurant naar deze legendarische figuur te noemen. De originele fresco is in 1982 door een team oudheidkundigen ‘ingepakt’ en is tegenwoordig te bezichtigen in de Sint Joris-kerk op de Hof.

Onze held is vanaf de middeleeuwen veelvuldig vechtend met een draak geschilderd. Op deze afbeeldingen draagt hij altijd een wapenschild: een rood kruis op een wit veld. Dit is tevens het teken van de kruistochten, welke uit dezelfde perioden stammen als de legende. Opgemerkt dient te worden dat het wapen van Sint Joris ook dat van Amersfoort is.

Home
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us