Filters
Select location
Sort by
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us

Bar & Grill, Steakhouse

Umami Monkey

Get Directions
4.8/5

2004 people have been here

address

Storgatan 18 Växjö, Sweden

hours

Open Now
Mon-Thu: 11:00 - 22:00
Fri: 11:00 - 00:00
Sat: 12:00 - 00:00

cuisine

Barbeque

price rate

$$$$

payment options

attire

Casual

about

Umami Monkey erbjuder smaker från klotets alla hörn, paketerat I formen av hamburgare och tillbehör.

story

Ett par ord om oss
Låt oss presentera...

Ett nytt hamburgerhak har öppnat i Växjö. Umami Monkey kommer att erbjuda smaker från klotets alla hörn, paketerat i formen av hamburgare och tillbehör.
Inspirationen har tagits från Marc O´Polos resor och allt från parmesan till soya som smaksättare. Variationen är spännande och nytänkande.

Kocken Björn Starr berättar att de kommer att knyta lokala kött- och grönsaks producenter till sig. Björns rätter kommer att serveras i en miljö där lokala konstnärer har skapat en härlig street känsla. Det känns hippt och coolt och Växjö restaurangen är början på ett koncept som kan komma att sprida sig till andra städer.


ALLT går att lägga på grillen
Hur allt började…

Det vi försöker göra med Umami Monkey är att hitta många av jordens hörn smakmässigt – Kina, Mexiko, de franska kolonierna, Europa – fusion, helt enkelt. Idén kommer från att gatan ska vara världens mat. Det är lite som Marco Polos resa från Italien till Asien som man sedan applicerar på en burgare. Svårare än så är det inte.

Umami Monkey tar således ingredienser som har en hög umami-halt och gör en fusion av dessa och för Björn var det en självklarhet att konceptets första fasta restaurang skulle ligga i Växjö.

Home
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us