Filters
Select location
Sort by
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us

Coffee Shop, Diner

Café Gyllen

Get Directions
4.1/5

2411 people have been here

address

Nygatan 17 Linköping, Sweden

phone

Call Now 013-244343

hours

Open Now
Mon-Fri: 07:30 - 19:00
Sat: 08:00 - 17:00
Sun: 10:00 - 17:00

about

Välkommen till ett riktigt konditori med eget bageri mitt i centrala Linköping.

story

Ett riktigt konditori
På Cafè Gyllen kan du njuta av ett brett sortiment av högklassiga bakverk, konditori- och kallskänksprodukter. Sitt ner i vår servering eller så köp med dig hem från vår butik.
Vår servering har sammanlagt 200 platser på två plan. Sommartid har vi även en uteservering på Lilla Torget med lika många platser.

Närproducerad matkultur
Caf√© Gyllen √§r medlemmar i Regional matkultur √Ėsterg√∂tland och Svensk lantmat. Vi str√§var alltid efter att anv√§nda oss av n√§rproducerade livsmedel. I v√•r butik finns √§ven ett sortiment av produkter fr√•n lokala producenter.

Historia
Café Gyllens historia går tillbaka till år 1945, då den dåvarande ägaren Kurt Willfors startade upp Willfors konditori på Storgatan 28 i Linköping. 1966 revs huset där för att ge plats för Gyllens köpmannavaruhus. På nedervåningen öppnade Gyllenknuten, ett litet café med några få sittplatser och uteservering på Lilla torget. 1984 övertogs verksamheten av Birgitta och Dennis Willfors och Cafe Gyllen startade i Gyllenknutens lokaler. Under deras tid har verksamheten växt och cafédelen har byggts ut. 2005 tog dagens ägare över verksamheten och idag ingår även Gyllen bageri i Hackefors, Linds konditori vid stora torget & Ryds centrum i företaget.

Home
Turn off dark mode
Turn on dark mode
Language: English
About us